Menu Sluiten

Vrijwilligers gezocht!

De vrijwilligers maken het verschil

Het museum is gratis toegankelijk en open van woensdag tot en met zondag 13-00-17.00 uur. Jaarlijks ontvangen wij 18.000 bezoekers, individuele en in schoolverband voor educatieprogramma’s.
Dankzij een enthousiast team van vrijwilligers kan het Archeologisch Museum Haarlem vijf dagen per week (gratis!) open zijn voor het publiek.


Vrijwilligersfuncties in ons museum
In ons museum zijn wij altijd opzoek naar vrijwilligers als publieksmedewerkers en educatiemedewerkers.  Als publieksbegeleider ben je het aanspreekpunt voor onze bezoekers in het museum. je beantwoord vragen, helpt kinderen bij de kinderactiviteiten en verkoopt artikelen uit onze musuemwinkel.
Je zorgt ervoor dat het museum op tijd open gaat en sluit het museum aan het einde van de dag.  Uiteraard werk je altijd samen met een collega. Wij verwachten dat je minimaal twee dagdelen per maand beschikbaar bent.

Als educatiemedewerker ontvang je schoolklassen die bij ons een educatieprogramma hebben geboekt. Dit vindt altijd plaats buiten openingstijden van het museum (maandag, dinsdag, woensdag- en vrijdagochtend). Samen met een collega ontvang je de klas, vertel je kort iets over archeologie en begeleid je de leerlingen bij het maken van de opdrachten (in groepjes). Je bent aanspreekpunt voor vragen en vind het leuk om aan kinderen te vertellen over archeologie in Haarlem.
Je hoeft geen archeoloog te zijn of kennis van archeologie te hebben. Dit leer je snel door een paar keer mee te lopen, er is een informatiemap en je krijgt informatie van de conservator en stadsarcheoloog om je goed wegwijs te maken.  Voor deze funcatie moet je het leuk vinden om met kinderen te werken. De werkdagen en tijden zijn in overleg. Schoolbezoeken vinden vooral plaats in oktober-november en februari-mei gedurende de schooltijden.

Gezellig team
Als vrijwilliger in ons museum maak je deel uit van een hecht en gezellig team van ruim 25 vrijwilligers. wij organiseren een keer per jaar een uitje voor alle vrijwilligers. Elk kwartaal is er een vrijwilligersbijeenkomst, waarbij alle lopende zaken worden besproken en een thema (nieuwe tentoonstelling, veiligheid etc.) centraal staat. Dit wordt altijd afgesloten met een gezellige borrel. Uiteraard worden alle vrijwilliger uitgenodigd voor alle lezingen en openingen van tentoonstellingen. Eens per twee maanden verschijnt onze digitale nieuwsbrief. 

Lees hier meer over de functies en heb je interesse? Stuur dan een mailtje naar Marjolein van den Dries (coordinator vrijwilligers) voor een kennismakingsgesprek: mvddries@haarlem.nl