Menu Sluiten

Lesprogramma Wie wat bewaart heeft wat

Lesprogramma Wie wat bewaart heeft wat
Het Archeologisch Musuem werkt samen met een aantal andere Haarlemse erfgoedinstellingen onder de naam ErfgoedEducatie Haarlem van de Stichting Erfgoed Haarlem. Samen hebben ze het schoolbrede programma Wie wat bewaart heeft wat opgezet. Dit is een doorlopende leerlijn voor groep 1 t/m 8 van het basisonderwijs.

De leerlingen maken kennis maken met de diverse instellingen die ons cultureel erfgoed beheren, behouden en toegankelijk maken. Denk daarbij aan archeologie, monumenten, een historische vereniging, het archief en musea (historisch en kunst). Het project wil vooral interesse opwekken voor het verleden en leerlingen bewust maken van het belang van het bewaren ervan.

Elke instelling heeft voor een andere invalshoek gekozen en deze afgestemd op één van de acht groepen in het basisonderwijs. Op deze manier is een doorlopende leerlijn tot stand gekomen. Bij de ontwikkeling van het totaalprogramma is goed naar leerkrachten uit het basisonderwijs geluisterd. Er is rekening gehouden met variëteit en kerndoelen. Ook is gezorgd voor aansluiting bij de ontwikkelingsmogelijkheden en belangstelling van de verschillende leeftijden.

Meer informatie:
Meer informatie en het boeken van het programma gaat via de website van het programma Wie wat bewaart heeft wat.