Menu Sluiten

Museum

Bezoek het Archeologisch Museum Haarlem: het leukste museum onder de grond! De toegang is gratis.

Wat is een zestiende-eeuwse vlooienvanger en hoe ziet die eruit? Of een puntneuskan, een baardmankruik of snavelschoen? En hoe gaat een archeologische opgraving in zijn werk?
In het Archeologisch Museum Haarlem krijgt iedereen die nieuwsgierig is naar het verleden, daarop het antwoord. Het museum is de plek waar stadsarcheologie zichtbaar wordt. Archeologische vondsten uit de Haarlemse bodem behoren tot het Haarlems archeologisch erfgoed. Het museum vertelt met die bodemvondsten de archeologische geschiedenis van Haarlem.

Het Archeologisch Museum Haarlem is gevestigd in de zeventiende eeuwse gewelvenkelder van de Vleeshal aan de Grote Markt in het centrum van Haarlem. Het is een museum voor stadsarcheologie; met bodemvondsten uit Haarlem en omgeving.

Het Archeologisch Museum houdt rekening met kinderen. De vitrines hebben een prettige hoogte voor kinderen. Er zijn speurtochten en je kunt zelf als archeoloog aan de slag in onze mini-opgraving. Wil je met je klas komen; dat kan. Speciaal voor schoolklassen zijn er rondleidingen die worden uitgebreid met opdrachten, zoals het determineren van scherven of grondmonsters.