Menu Sluiten

Kinderactiviteiten in het museum

Wie wil er nu geen archeoloog worden of droomt ervan om zelf op te graven en archeologische vondsten te doen? Dat kan in het Archeologisch Museum Haarlem! Voor kinderen zijn er veel opdrachten te doen, van speurtochten tot zelf opgraven of computerspellen. Allemaal gratis!

Programma zomervakantie 2021

Deze zomer is er weer van alles te beleven in het museum! Natuurlijk zijn we voorzichtig en houden we afstand en zorgen wij ervoor dat het niet te druk wordt bij de kinderactiveiten hoek en blijven onze Coronamaatregelen gelden.
Zo houden we het voor iedereen leuk en vooral veilig!

Wat kan je bij ons komen doen?
– Hoera onze min-opgraving is weer open! Haal een troffel en emmer bij de balie en graaf voorzichtig naar een paar echte archeologische vondsten. Ontdek wat je heb gevonden aan de hand van de voorwerpkaart!
Onderzoek de resten uit de beerput bij de onderzoekstafel.
– Puzzel de vondsten weer aan elkaar bij de schervenpuzzels!
– Haal bij de balie de speurtocht ‘Het geheim van Cornelis‘. Doe de opdrachten en verzamel letters om het geheime woord te vinden.
– Ontdek onze collectie aan de hand van het boekje ‘Speur mee door het Archeologisch Museum Haarlem‘. Dit haal je gratis bij de balie op!
– Speurtocht¬†‘Ontdek het geheime woord’: ga opzoek naar de voorwerpen in het museum en beantwoord de vraag. Als je de juiste letters bij elkaar zoekt, vind je het geheime woord!
– Vergeet niet een leuke kleurplaat en /of woordpuzzel mee te nemen voor thuis!