Menu Sluiten

Educatie

Kinderen centraal
Het Archeologisch Museum Haarlem heeft veel aandacht voor kinderen. Onze piramidevitrines zijn zo laag dat ook zij alles kunnen zien. De voorwerpen prikkelen de verbeelding van kinderen; het is dan ook niet moeilijk om nieuwsgierig te worden naar geschiedenis en archeologie. Er is veel te doen voor de kleine, individuele museumbezoekers. Zo is er een ‘kinderhoek’ met speur-en doe-opdrachten, een miniopgraving waar kinderen zelf kunnen opgraven en een digitaal archeologisch graafspel op de computer.

Schoolklassen
Voor schoolklassen zijn er verschillende projecten, die tegen betaling kunnen worden afgenomen. Een schoolbezoek moet altijd vooraf worden gereserveerd. Er is ondersteunend lesmateriaal dat op scholen gebruikt kan worden, ter voorbereiding op het museumbezoek en/of in het geschiedenis onderwijs. Meer hierover leest u hier.

BSO/NSO
Wilt u langskomen met een groep van een BSO of NSO? Uiteraard verwelkomen wij u graag in ons museum. Echter voor groepen groter dan 6 kinderen gelden er wel speciale spelregels. Meer hierover kunt u hier lezen.
 
Contactpersoon educatie:
Marjolein van den Dries, T (023) 511 5031 (aanwezig op maandag, woensdag en vrijdag) 
E mvddries@haarlem.nl