Menu Sluiten

Educatie in het leukste museum onder de grond

Kom langs met de klas
Wij verzorgen diverse educatieprogramma’s voor het basisonderwijs en voortgezet onderwijs die tegen betaling kunnen worden afgenomen. Wij voorzien ook in een programma voor de naschoolse opvang (NSO/BSO). Een groepsbezoek moet altijd minimaal 2 weken vooraf gereserveerd worden. Er is lesmateriaal dat op scholen gebruikt kan worden, ter voorbereiding op het museumbezoek en/of in het geschiedenis onderwijs.

En lukt het niet om langs te komen bij ons: wij komen ook naar de klas toe met het programma Archeoloog in de klas.

Ontdek zelf echte vondsten in onze mini-opgraving.

Opbouw van een museumles
Een museumles bestaat altijd uit een introductie over archeologie en het werk van archeologen en het museum door de museumdocent. Deze introductie wordt centraal gegeven bij de opgravingsreconstructie. Daarna gaan de leerlingen in groepjes (4 a 5 leerlingen per groepje) uiteen om opdrachten te maken. De leerlingen krijgen een eigen boekje met daarin alle opdrachten, ook leuk voor thuis. De opdrachten variëren van zelf opgraven, scherven puzzels, vondsten memory, opdracht bij het skelet van Cornelis en tekenopdrachten. Aan het einde van de les krijgt iedereen nog een aandenken mee naar huis.

Data, tijden en kosten van een schoolbezoek
Een schoolbezoek vindt altijd altijd plaats buiten openingstijden van het museum: op maandag en dinsdag tussen 10.00-16:00 uur en woensdag, donderdag en vrijdag tussen 10.00-12:30 uur. Dagen en tijden worden in overleg bepaald en op basis van beschikbaarheid.  Een aanvraag voor een museumles dient minimaal twee weken van te voren doorgeven te worden. De kosten voor een museumles bedragen €70,00 euro per groep (max. 30 leerlingen).

Langskomen met een BSO of NSO
Wilt u langskomen met een groep van een BSO of NSO? Uiteraard verwelkomen wij u graag in ons museum. Echter voor groepen groter dan 6 kinderen gelden er wel speciale spelregels. Meer hierover kunt u hier lezen.

Reserveren of meer informatie
Wilt u een bezoek reserveren of meer informatie? Of heeft u een suggestie of wens voor een specifiek thema voor een bezoek met uw klas?  Neem dan contact op met Marjolein van den Dries (educatie, aanwezig op maandag, woensdag en donderdag of vrijdag) via 023-5115031 of per e-mail naar mvddries@haarlem.nl 

Tip: Leskist: een koffer vol scherven
U kunt bij ons gratis de leskist ‘Een koffer vol scherven’ lenen waarmee u zelf een archeologie les in de klas kunt geven.

Museum online
Kijk ook een bij ons online museum naar de downloads voor een aantal leuke digitale spellen. Die kunnen thuis of in de klas gebruikt worden op het digibord.