Menu Sluiten

Bezoek levend erfgoed tijdens de Open Monumentendagen Haarlem op 9 en 10 september

Zaterdag 9 en zondag 10 september zijn de landelijke Open Monumentendagen. In Haarlem betekent dit ook weer een unieke kans om een kijkje te nemen in monumenten die normaal gesproken gesloten zijn voor het publiek. Het thema van dit jaar is ‘levend erfgoed’. Het historisch pand de Vleeshal waar ons museum in is gehuisvest, is nog steeds na vier eeuwen in gebruik en springlevend! Weliswaar al lang niet meer in de oorspronkelijke functie, maar levend erfgoed is het in dit gebouw met twee musea zeker!

Van de oorspronkelijke functie als Vleeshal zie je nog vooral aan de buitenkant veel sporen terug zoals de koeien- en schapenkoppen (foto) op de gevel. In ons museum is een gratis foto speurtocht langs kenmerkende details van de Vleeshal op te halen.

Ruimere openingstijden museum tijdens dit weekend:
Speciaal voor dit weekend zijn wij wat langer open:
Zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.
Zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Zaterdag 9 september: extra programma bij Haarlemmer Kweektuin
Op zaterdag 9 september organiseren wij met Team Erfgoed bij de Haarlemmer Kweektuin twee rondleidingen over het voormalig kasteelterrein van Huis ter Kleef. In ons museum zie je een aantal voorwerpen, zoals de tinnen borden, afkomstig van de opgravingen bij dit kasteelterrein. Wie meer wil weten over dit kasteel en de roerige geschiedenis ervan, is welkom op een van de twee rondleidingen. Om 11.00 uur en om 12.00 uur start een rondleiding over het kasteelterrein, de hoofdburcht en de voorburcht. De start is bij het NME gebouw op het terrein van de Kweektuin.
Tussen 10.00 en 14.00 uur is er ook een (gratis) kinderspeurtocht af te halen!

Wie meer wil weten over alle monumenten die in Haarlem de deuren openen, neem een kijkje op de website van de Open Monumentendagen Haarlem of download hier het programmaboekje (PDF).