Menu Sluiten

Beleef de Open Monumentendagen in Haarlem op 11 en 12 september

Er is veel te beleven in Haarlem tijdens de Open Monumentendagen op 11 en 12 september. Bekijk hier het volledige programma op de website van de Open Monumentendagen.

Rondleiding voor blinden en slechtzienden
Zaterdag 11 september organiseert Team Erfgoed van de gemeente Haarlem een rondleiding door het stadhuis voor blinden en slechtzienden. Tijdens deze speciale rondleiding wordt het verleden letterlijk tastbaar en kunnen bezoekers met een visuele beperking de geschiedenis horen en voelen. De rondleiding voert onder meer langs de kamer van de Burgemeester en Wethouders, de staatietrap ontworpen door Lieven de Key en de kloostergangen. Tijdens de rondleiding kunnen ook historische bouwfragmenten aangeraakt worden.

Informatie en aanmelden
De rondleiding duurt ongeveer een uur en is gratis toegankelijk. De eerste rondleiding start om 10.00 uur en om 11.15 uur is een tweede rondleiding. Al naar gelang het aantal aanmeldingen, volgen er meer rondleidingen die dag. Per groep kunnen maximaal vier deelnemers (en hun begeleider) meedoen. Vooraf aanmelden is verplicht en dit kan tot en met vrijdag 10 september door een e-mail te sturen naar Anita Neuteboom (Erfgoed Haarlem) via aneuteboom@haarlem.nl
Heeft u een geleidehond mee, dan gelieve dit bij uw aanmelding door te geven.

Kinderspeurtocht ontrafel het Haarlems Geheim
Bezoek het Archeologisch Museum Haarlem en neem de gratis kinderspeurtocht ‘Haarlems geheim’ mee en wandel door historisch Haarlem en verzamel letters om het geheim te ontrafelen! Je kunt deze gratis speurtocht ook hier downloaden en zelf printen (LET OP > kies voor dubbelzijdig printen over de korte zijde). Het museum is dit weekend open van 12.00-17.00 uur.