Menu Sluiten

Archeoloog in de klas

Een alternatief voor het museumbezoek!

Vanaf voorjaar 2021 kunt u ook een les in de klas boeken: archeoloog in de klas, het museum komt naar je toe. In een les van ongeveer 90 minuten maken de leerlingen kennis met het vak van de archeoloog en de 6000 jaar oude archeologische geschiedenis van Haarlem. Aan de hand van een aantal belangrijke vondsten in het museum (zoals de Spaanse Helm, de vogelschoen en Cornelis) komen de leerlingen meer te weten over onze Spaarnestad.
Na een klassikaal deel met een presentatie en korte film, gaan de leerlingen in groepjes opdrachten maken. En natuurlijk worden er ook echte vondsten meegenomen om toch het museum ook in de klas te laten zien!

Lees meer over dit lesprogramma en hoe deze tot stand is gekomen in dit artikel op de website van het Steunpunt Noord-Holland.

Praktische informatie
De les is beschikbaar voor groep 1 tot en met groep 8. Een les duurt ongeveer 90 minuten. De lessen worden gegeven in de regio Haarlem en kunnen in principe gereserveerd worden op maandag t/m vrijdag tussen 10.00-15.00 uur. Uiteraard is ook maatwerk of een specifiek thema mogelijk.
De kosten bedragen 70 euro per les. Voor meer informatie en beschikbaarheid kunt u contact opnemen met Marjolein van den Dries (educatie) via mvddries@haarlem.nl