Menu Sluiten

Archeologische Werkgroep Haarlem

De amateurarcheologen van de gemeente Haarlem zijn actief en verenigd in de Archeologische Werkgroep Haarlem. De  AWH bestaat sinds 1970 dus viert dit jaar haar 50-jarig bestaan! Deze werkgroep is samen met de werkgroepen Velsen en Beverwijk/Heemskerk onderdeel van de afdeling Kennemerland van de AWN, Vereniging van Vrijwilligers in de Archeologie in Nederland. De AWN heeft 24 afdelingen en zo’n 2500 leden.

Wat doet de Archeologische Werkgroep Haarlem?
De Archeologische Werkgroep Haarlem (AWH) komt elke woensdagavond bij elkaar (‘schervenavond’) om onderzoek te doen en oude opgravingen uit te werken.

Wanneer het mogelijk is (gezien de huidige regelgeving) worden de leden van de AWH door de gemeente Haarlem uitgenodigd om onder begeleiding van archeologische bedrijven mee te werken bij archeologisch veldonderzoek.

Daarnaast doen de leden onderzoek naar de geschiedenis van de stad door het uitwerken van archeologische opgravingen. Het onderzoek wordt gepubliceerd in het gemeentelijk tijdschrift Haarlems Bodemonderzoek (HBO) of andere tijdschriften. Alle werkzaamheden gebeuren onder auspiciën van de stadsarcheologen van Haarlem.

Meehelpen? De Archeologische Werkgroep Haarlem is altijd opzoek naar nieuwe leden!
Wil je actief iets met archeologie doen? Kom dan eens langs bij de AWH. Er is altijd plaats voor enthousiaste nieuwe vrijwilligers. In hun werkruimte in Haarlem kun je direct aan de slag. En je hoeft geen echte kenner te zijn om mee te helpen bij het uitwerken van oude opgravingen. Onder begeleiding van ervaren leden leer je de kneepjes van het vak. De vaste werkavond is op woensdagavond vanaf 20.00 uur.

Wil je graag met vondsten aan de slag, artikelen schrijven over oude opgravingen, leren tekenen of lekker puzzelen met scherven? Neem dan even contact op met de AWH via hun website