Menu Sluiten

Uniek kijkje in het ons depot tijdens de Nationale Archeologie Dagen

Altijd al willen weten hoe de archeologische vondsten bewaard worden? Neem dan een kijkje in ons archeologisch depot tijdens de Nationale Archeologie Dagen op zondag 19 juni tussen 12.00-16.00 uur.

Archeologische Depot Haarlem, Korte Verspronckweg 7-9, Haarlem.
Zondag 19 juni van 12.00-16.00 uur.

Op zondag 19 juni organiseren wij samen met de vrijwilligers van de Archeologische Werkgroep Haarlem (AWH) een open dag in ons depot. Hier is de archeologische collectie van de stad opgeslagen. Zoals heel veel aardewerkscherven maar ook kookpotten, tegels, glaswerk, metalen voorwerpen en botmateriaal.   Allemaal bij archeologische onderzoeken in Haarlem tevoorschijn gekomen. Het depot bevindt zich aan de Korte Verspronkweg en is normaal gesproken gesloten voor publiek maar wij openen voor een middag onze deuren!

Doorlopend programma tussen 12.00-16.00 uur
De archeologen laten graag zien wat er allemaal wordt bewaard en op welke manier dit wordt gedaan. Er is tussen 12.00 en 16.00 uur een divers programma met onder meer:
– rondleidingen door het depot
– korte lezingen over Huis ter Kleef en Nassaulaan (doorlopend)
– een kijkje in het restauratie gedeelte van glas en metaal
– speel de schervenquiz om meer te weten komen over middeleeuws aardewerk
– workshop aardewerkonderzoek en uitpluizen van materiaal uit de gracht of beerput
– kinderactiviteiten: onder meer maak je eigen tegel naar middeleeuws voorbeeld of maak een miniatuur van Huis ter Kleef na in klei.
– en heb je zelf iets gevonden? Neem het mee naar ons vondstenspreekuur om meer te weten te komen over jouw vondst en natuurlijk alle vragen te stellen aan de archeologen van onze stad!

Poster Nationale Archeologie Dagen