Menu Sluiten

Verhalenfestival Haarlem: zondag 27 november

Op zondag 27 november is de 3e editie van het Verhalenfestival Haarlem. Tussen 13.00 en 16.00 uur wordt op vijf Erfgoedlocaties een spannend verhaal verteld met een historisch tintje. Op elke locatie wordt (minimaal vier keer) een spannend verhaal verteld.  Bekijk hieronder het schema met de locaties en tijden:

Monnikenwerk
Bij ons vertelt Monique Veelenturf (Verhalen met Monique) een spannend verhaal met als titel: Monnikenwerk, een raadselachtig houten beeldje in het Archeologisch Museum Haarlem. Luister naar het verhaal waarin de jonge vrienden Loua en Fedde op zoek gaan naar de herkomst van het historische houten beeldje in Haarlem.

Praktisch
Jong en oud kan genieten van Haarlemse historische verhalen in verschillende vormen.  Vijf korte verhalen, 15-20 minuten, voor elke leeftijd.  Een verteller of een hele groep, elk verhaal is uniek. Personages uit het verleden komen tot leven of de verhalenverteller neemt je mee terug in de tijd. Hoor je iets nieuws uit de rijke Haarlemse geschiedenis of wordt het een sprookjesverhaal? Laat je verrassen!

Op deze locaties is een verhaal te beluisteren:

Historische Vereniging Haerlem- Hoofdwacht, (Grote markt 17)
Noord Hollands Archief (Jansstraat 40)
Teylers Museum (stoep Damstraat 21)
Verwey Museum Haarlem  (Groot Heiligland 47)
Archeologisch Museum Haarlem(Grote markt 18K)

Deelname voor alle verhalen is gratis.
(Wil je ook het museum bekijken, dan gelden de reguliere entreeprijzen).