Menu Sluiten

29 mei: de dag van het kasteel.

Maandag 29 mei op Tweede Pinksterdag is de landelijke Dag van het Kasteel. Heel veel kastelen en buitenplaatsen zetten hun deuren open en organiseren wandelingen, rondleidingen en andere activiteiten voor jong en oud. Bekijk op de website het hele programma van deze dag en alle deelnemende locaties.

Historische wandeling kasteel Huis ter Kleef
In Haarlem ligt het enige kasteel van Haarlem in de Haarlemmer Kweektuin: de ruïne van Huis ter Kleef. Wie meer wil weten over kasteel Huis ter Kleef kan dit ook al wandelend beleven. De archeologen van Team Erfgoed hebben een wandelroute gemaakt over een gedeelte van het kasteelterrein, bij de Haarlemmer Kweektuin. De wandelroute voert langs zes plekken, waar iets over het kasteel wordt verteld aan de hand van een afbeelding of oude prent.

De wandelroute is hier te downloaden (PDF). Met de zomervakantie in aantocht een mooie gelegenheid om hier eens een wandeling te maken!