Menu Sluiten

Vier de 777e verjaardag van Haarlem met ons mee!

Op woensdag 23 november viert Haarlem haar 777e verjaardag: de dag waarop de Haarlem in het jaar 1245 stadsrechten kreeg van graaf Willem II. Dit feestelijke feit wordt elk jaar gevierd met diverse activiteiten in de stad Haarlem. Dit jaar met een hele week feest! Van 18 tot en met 27 november zijn er tal van historische activiteiten in Haarlem. Een overzicht hiervan is te vinden op de website van de Verjaardag van Haarlem.

Ook het museum organiseert een aantal activiteiten. Wij zetten alles op een rijtje:

Woensdag 23 november: opening tentoonstelling Haarlemmer Hout .
Vanaf 13.00 uur is onze nieuwe tentoonstelling te zien voor iedereen!

Woensdag 23 t/m zondag 27 november
Kinderactiviteit: maak je eigen houten tol!
Archeologisch Museum Haarlem 13.00-17.00 uur. Gratis.

Woensdag 23 november 20.00 uur
Historische Pubquiz
Archeologische Museum Haarlem 20.00-22.00 uur (deuren open 19.30 uur).

Test je kennis over de archeologie en historie van onze Spaarnestad. Welk team heeft de meeste historische kennis en mag zich een jaar lang winnaar noemen van deze nu al historische quiz die wij organiseren samen met de Historische Vereniging Haarlem. Aanmelden kan per team (4 personen max) of minder (dan maken wij teams op basis van de aanmeldingen). Kosten 5 euro p.p. incl. 2 consumpties en snack. Aanmelden kan via deze link.