Menu Sluiten

Beleef dit weekend de Nationale Archeologiedagen!

En neem een kijkje in de wondere wereld van de archeologie!

De Archeologiedagen op 18, 19 en 20 juni 2021 brengen het verleden tot leven met honderden activiteiten door het hele land. Ga underground bij de archeoloog en ontdek jouw geschiedenis! Ook het Archeologisch Museum Haarlem doet mee, bezoek ons museum, de tentoonstelling Haralem en Hollant, beluister onze podcast of doe de digitale stadswandeling! In Noord-Holland zijn nog veel meer activiteiten te vinden zoals in het Huis van Hilde in Castricum.

Honderden archeologen, vrijwilligers, depots, organisaties, musea, gemeenten, heemkunde verenigingen en meer enthousiastelingen hebben een prachtig coronaproof programma in elkaar gezet.

Fiets of wandel mee met een van de uitgezette tochten, bezoek een archeologisch museum, bekijk de depots en luister naar een podcast of een digitale lezing. Voor de jongste bezoekers zijn er kindercolleges en workshops en zij kunnen onder leiding van een archeoloog gaan schatgraven en onderzoeken.