Menu Sluiten

Wandel mee met middeleeuwse Haarlemmers

Vanaf 23 november is onze digitale wandelroute ‘Wandel mee met middeleeuwse Haarlemmers’ beschikbaar. Ter gelegenheid van de 775e verjaardag van Haarlem hebben wij een wandeling gemaakt die iedereen in eigen tijd in een bescheiden gezelschap kan wandelen. Geheel coronaproof!

Bekijk hier de trailer van de wandeling:

Op de route langs 10 historische locaties in het centrum van Haarlem ontmoet je Haarlemmers uit de middeleeuwen. Zij vertellen allemaal in een kort filmpje een verhaal over hun leven in die tijd. Op deze manier ontmoet je bijvoorbeeld Cornelis van Haarlem, de schilder Geertgen tot St. Jans, Geertje de vrouw van de Haarlemse Beekmeester of Maria van Cats, de vrouw van de vermoorde schout Claes van Ruyven. Met een introductie én kijkje in het stadhuis door onze eigen hedendaagse stadsbestuurder, burgemeester Jos Wienen.

Burgemeester Jos Wienen en deze negen middeleeuwse gidsen vertellen tijdens
de digitale rondwandeling hun verhaal.

Hoe het werkt:
De wandeling is vanaf 23 november te downloaden als aparte route in de izi.TRAVEL-app. Deze is gratis te downloaden in de Appstore of Google Playstore. Zoek op Haarlem 775 stadsrechten om deze wandeling te vinden of volg deze link.

Met dank aan
De verhalen worden verteld door gidsen en vertellers van het Gilde Haarlem, de Historische Vereniging Haerlem en Monique Veelenturf. De films zijn gemaakt en geregisseerd door de Haarlemse regisseur Jos Maathof. Met afbeeldingen van Bureau Archeologie en het NH Archief.