Menu Sluiten

Kenau en andere stoere verhalen van het beleg

Stadsarcheoloog Anja van Zalinge is dinsdag 18 augustus te gast bij het radioprogramma June tot Twaalf op NH radio. Zoals elke maand verteld ze over een Haarlems historisch onderwerp met een archeologisch tintje. Dit keer komen ‘stoere’ verhalen over het beleg van Haarlem aan bod.

Portret van Kenau (afbeelding NH Archief)

Kenau Simonsdochter Hasselaer kennen we (bijna) allemaal wel; de stoere vrouw die een legertje vrouwen zou hebben geleid en meestreed op de stadsmuren van Haarlem. Maar er zijn nog veel meer verhalen, onder meer uit een dagboek dat bierbrouwer Willem Janszoon Verwer bijhield. Zo telde hij ook per dag het aantal kanonskogels dat op de stad werd afgevuurd en waar deze terechtkwamen.

Luister naar sterke verhalen op dinsdag 18 augustus.
Wil je weten hoeveel kogels er zijn geteld en wat voor ‘sterke’ verhalen dit heeft opgeleverd? Luister dan dinsdag 18 augustus tussen 10.00-11.00 uur naar Anja van Zalinge in het programma June tot Twaalf.

Uitzending gemist?
Luister hier de uitzending terug (vanaf 43 minuten). Of lees het artikel in PDF terug.