Menu Sluiten

Lezing: Gat in de Gierstraat

De lezing wordt gepland na de zomer 2020.

Bouwhistoricus Michel van Dam (IDDS) onderzocht het pand aan de Gierstraat en komt over dit onderzoek vertellen in zijn lezing op maandag 23 maart. Aanleiding was de sloop van dit pand en daarbij is behalve bouwhistorisch ook archeologisch onderzoek uitgevoerd. Dit gaf een mooi inkijkje in het verleden: het levensverhaal van een winkel-woonhuis en zijn bewoners. Een verhaal dat begint bij de rampzalige stadsbrand in Haarlem in 1576 en doorgaat tot de sloop in 2017.

In de lezing gaat Michel in op het onderzoek dat hij uitvoerde: hoe gaat dit bouwhistorisch onderzoek in z’n werk en wat voor interessante ontdekkingen heeft hij gedaan die ons weer meer vertellen over het pand? Bijvoorbeeld de plek van de bedstede waaraan de historische indeling van het pand herleid kon worden en de vele blauw-witte wandtegels die als historisch bouwpuin zijn gebruikt.

Wat zegt dit over het gebruik van dit huis en de smaak van zijn bewoners door de eeuwen heen? Op maandag 23 maart zal Michel van Dam er alles over vertellen!

Praktisch:
De deuren van het museum gaan om 19.30 uur open, de lezing start om 20.00 uur. De toegang is gratis, aanmelden wordt op prijs gesteld via mvddries@haarlem.nl