Menu Sluiten

Lezing: 6000 jaar Haarlem

Wij plannen deze lezing in zodra het weer mogelijk is.

Stadsarcheoloog Anja van Zalinge geeft een lezing over ‘6000 jaar Haarlem, een geschiedenis op basis van archeologische vondsten’. Dat is ook de titel van haar nieuwste boek.

Zesduizend jaar Haarlem

Waar begint de geschiedenis van Haarlem?
Bij de stadsrechten die de graaf van Holland verleende in 1245? Bij de allereerste middeleeuwse hoeves op het zand langs het Spaarne? Of bij de prehistorische jagers, verzamelaars en boeren die hier duizenden jaren geleden rondliepen?

In haar lezing Zesduizend jaar Haarlem vertelt Anja van Zalinge over de geschiedenis van de Spaarnestad, maar dan net even anders. De Haarlemse bodem heeft de afgelopen twee eeuwen ontelbare sporen en vondsten prijsgegeven. Veel van deze vondsten zijn ook in ons museum te zien.

Het boek is te koop voor 27,50 euro in onze museumwinkel.