Menu Sluiten

6000 jaar Haarlem

Zesduizend jaar Haarlem: een geschiedenis op grond van archeologische vondsten |

Waar begint de geschiedenis van Haarlem?

Bij de stadsrechten die de graaf van Holland verleende in 1245? Bij de allereerste middeleeuwse hoeves op het zand langs het Spaarne? Of bij de prehistorische jagers, verzamelaars en boeren die hier duizenden jaren geleden rondliepen?

In Zesduizend jaar Haarlem vertelt de stadsarcheoloog Anja van Zalinge over de geschiedenis van de Spaarnestad, maar dan net even anders. De Haarlemse bodem heeft de afgelopen twee eeuwen ontelbare sporen en vondsten prijsgegeven. In dit boek komen de verhalen daarover aan bod in hun historische context. Samen geven die een prachtig overzicht van de geschiedenis van de stad.  Ontdekt het verhaal van Haarlem: zesduizend jaar oud en springlevend!

Voorkant van het boek Zesduizend jaar Haarlem.

Het boek is voor 27,50 euro  te koop in onze museumwinkel en Haarlemse boekhandels.