Nu te zien: Schat in het hart van de stad

 

 

Archeologisch Museum Haarlem

Achter het kleinste pandje aan de Grote Markt is bij archeologische opgravingen een schat aan vondsten aan het licht gebracht. Kleine schatten als koffiekopjes en tabakspijpen. Maar ook grote schatten: een gouden ketting en een zilveren kettingsluiting met diamanten.

Grote Markt 16: een klein plekje in het hart van de stad waar grote schatten verborgen lagen van zeven eeuwen geschiedenis.  Archeologisch en historisch onderzoek heeft ze weer aan het licht gebracht. Ontdek in de tentoonstelling de verhalen van de bewoners, van de uitbaters en de vissers, van het koffiehuis en het vissershuisje, van tabakspijpen, goud en diamant.

 

Lezingen
Bij de tentoonstelling wordt in 2018 een aantal lezingen georganiseerd. De lezingen vinden plaats op dinsdagavond vanaf 20:00 uur. De deuren van het museum gaan om 19:30 uur open zodat u ook even de tijd heeft om de tentoonstelling te bekijken. Aanmelden vooraf wordt gewaardeerd door een e-mail te sturen naar mvddries@haarlem.nl. De toegang is gratis!

 

De volgende lezingen staan op het programma in 2018 (datum volgt nog):

 
- Maandag 22 januari 20:00-22:00 uur
Het goud van de Grote Markt. Archeologische verhalen over het kleine huis aan Grote Markt 16 door Gert Kats(AWH) en Theo Nieuwenhuizen.
De eerste lezing gaat over de opgravingen aan de Grote Markt 16, uitgevoerd door de Archeologische Werkgroep Haarlem.

- Dinsdag 3 april 20:00-22:00 uur: UITVERKOCHT  Lezing door juwelenhistoricus Martijn Akkerman  (o.a bekend van Tussen Kunst & Kitsch) over de juwelen die gevonden zijn bij de opgravingen Grote Markt 16 en breder perspectief op het gebruik van juwelen in de 18e eeuw. Meer informatie en hoe u zich kunt aanmelden leest u hier.