4 september: lezing over het landschap en erfgoed van de bloembollencultuur

Woensdag 4 september geeft de Hillegomse schrijfster Marca Bultink bij ons een lezing getiteld:'De Bollenstreek, landschap en erfgoed van de bloembollencultuur'.

De lezing is voor iedereen die meer wil weten over het verhaal van de Bollenstreek: over de bloembollenkwekers, handelaren, families en het bollenerfgoed als bollenschuren, woonhuizen en landschuurtjes die mede het landschap van de Bollenstreek kenmerken.

Bollenerfgoed belicht
Bijna twee eeuwen bloembollencultuur hebben in de Duin- en Bollenstreek hun sporen nagelaten. Ondernemende families veranderden duinen en bossen in een bloeiend cultuurlandschap. Zij gaven het landschap zowel een economische als toeristische functie. Bloembollenkwekers en -handelaren bouwden bollenschuren en exportbedrijven, maar ook villa's en woonhuizen voor zichzelf en voor hun personeel. Ook de veilingen, tuinbouwschool en de landschuurtjes horen tot het bollenerfgoed, dat zo karakteristiek is voor de Bollenstreek. In haar lezing gaat Marca in op dit kenmerkende erfgoed voor de bollenstreek.

Toegang gratis, wel aanmelden
De lezing start om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur. Het museum is open vanaf 19.30 uur om ook de tentoonstelling 'Het Verleden van de Velden' te kunnen bekijken. Toegang gratis. Aanmelden via een mailtje naar mvddries@haarlem.nl