Uitverkocht- Lezing maandag 26 februari: Het Verleden van de Velden

De lezing is uitverkocht, aanmelden voor de reseverlijst kan altijd en dan houden wij u op de hoogte van ons lezingenprogramma. 

  

Het Verleden van de Velden, over de archeologie van de Duin- en Bollenstreek. 
Archeoloog én auteur van het boek Het Verleden van de Velden, Jeroen van Zoolingen geeft een lezing over de archeologie van de Duin- en Bollenstreek. De geschiedenis gaat zo’n 5000 jaar terug, toen de eerste bewoners in dit gebied arriveerden maar er is ook genoeg te vertellen over de Romeinse tijd en vroeg middeleeuwen. De vele verdwenen en nog bestaande kastelen zijn een duidelijke aanwijzing voor de rol die de streek in de late middeleeuwen speelde, in de tijd dat het graafschap Holland werd gevormd. Aan de hand van de vele vondsten, gevonden tijdens de afgravingen van de oude duinen voor de bollenteelt gecombineerd met gegevens van opgravingen van de laatste jaren in dit gebied ten noorden van den Rijnmonding vertelt hij over de rijke archeologische geschiedenis van dit gebied.

 

 

 

 

 

Publieksboek

'Het Verleden van de Velden' is een nieuw publieksboek over de archeologie van de Duin- en Bollenstreek. Het onthult de lange tijd onderbelichte archeologische rijkdom van dit oude land. Het boek is op de avond zelf ook te koop (19,50 euro).

 

 

 

Praktisch
De lezing begint om 20 uur, de deuren van het museum gaan om 19.30 uur open. Aanmelden kan door een mail te sturen naar
mvddries@haarlem.nl