Algemene informatie schoolbezoek

Een museumles bestaat uit een introductie over archeologie en het werk van archeologen en het museum door de museumdocent. Deze introductie wordt centraal gegeven bij de opgravingsreconstructie. Daarna gaan de leerlingen in groepjes (4 a 5 leerlingen per groepje) uiteen om opdrachten te maken. Hiervoor is een standaard pakket aanwezig met opdrachten en vragen door het hele museum.

Maatwerk is mogelijk
Op aanvraag en in samenwerking met de docent kan ook invulling worden gegeven aan een specifiek thema (bijvoorbeeld aansluitend op lessen in de klas over een specifieke periode of thema ).

Data, tijden en kosten
Een schoolbezoek vindt altijd altijd plaats buiten openingstijden van het museum: op maandag en dinsdag tussen 9:30-16:00 en woensdag, donderdag en vrijdag tussen 9:30-12:30. Dagen en tijden worden in overleg bepaald en op basis van beschikbaarheid. Een aanvraag voor een museumles dient minimaal twee weken van te voren doorgeven te worden. De kosten voor een museumles bedragen €70,00 euro per groep.

Reserveren of meer informatie
Wilt u een bezoek reserveren of meer informatie? Of heeft u een suggestie of wens voor een specifiek thema voor een bezoek met uw klas?  Neem dan contact op met Marjolein van den Dries (educatie, aanwezig op maandag, woensdag en vrijdag) via 023-5115031 of per e-mail naar mvddries@haarlem.nl

Te leen: Leskist: een koffer vol scherven
U kunt bij ons gratis de leskist 'Een koffer vol scherven' lenen waarmee u zelf een archeologieles in de klas kunt geven.