AWH: amateurarcheologie

De Archeologische Werkgroep Haarlem (AWH) bestaat sinds 1970. Deze werkgroep is samen met de werkgroepen Velsen en Beverwijk/Heemskerk onderdeel van de afdeling Kennemerland van de Archeologische Werkgemeenschap van Nederland (AWN). De AWN heeft 24 afdelingen en zo’n 2500 leden.

Wat doen we?
De Archeologische Werkgroep Haarlem (AWH) komt elke woensdagavond bij elkaar ('schervenavond' ) om onderzoek te doen. De AWH wordt door de gemeente Haarlem uitgenodigd om onder begeleiding van archeologische bedrijven archeologisch veldonderzoek te doen. Daarnaast doen de leden onderzoek naar de geschiedenis van de stad door het uitwerken van archeologische opgravingen. Het onderzoek wordt gepubliceerd in het gemeentelijk tijdschrift Haarlems Bodemonderzoek of in Westerheem, het tweemaandelijks periodiek van de AWN. Alle werkzaamheden gebeuren onder auspiciën van de stadsarcheoloog van Haarlem.

 

Meehelpen? De Archeologische Werkgroep Haarlem is altijd opzoek naar nieuwe leden!
Wil je actief iets met archeologie doen? Kom dan eens langs bij de AWH. Er is altijd plaats voor enthousiaste nieuwe vrijwilligers. In onze nieuwe werkruimte in Haarlem kun je direct aan de slag. En je hoeft echt geen kenner te zijn om mee te helpen bij het uitwerken van oude opgravingen. Onder begeleiding van ervaren leden leer je de kneepjes van het vak. Onze vaste werkavond is op woensdag. Wil je graag met vondsten aan de slag, artikelen schrijven over oude opgravingen, leren tekenen of lekker puzzelen met scherven? Neem dan even contact op met de AWH via hun website


Foto: de (nieuwe) werkruimte van de archeologische werkgroep Haarlem